Muzikal Mamma mia

Muzikal Mamma Mia

Muzikal Mamma Mia

Muzikal Mamma Mia

Muzikal Mamma Mia

Muzikal Mamma Mia

Muzikal Mamma Mia

Največji aktualni projekt Mojce Horvat in njenih plesalcev je muzikal Mamma Mia.

Mojca in njeni plesalci nadvse radi ustvarjajo muzikle, zadnji med njimi je Mamma Mia.  V plesni šoli so več kot leto dni nastajale koreografije za uspešnico leta, ko so se z ramo ob rami in z "nogo ob nogi" potili, skakali in raztegovali: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak – Gojc, pevci, in, kot vedno, najboljši plesalci članske skupine Plesne šole Mojca, ki jih je v petju še posebej uril maestro Patrik Greblo.  

Mojca Horvat je v tej sezoni postavila kar dve inačici muzikla Mamma Mia, beograjska premiera je bila že 27. marca v Pozorištu na Terazijama. 

Slovensko različico muzikla, ki je sicer premiero doživel že leta 1999 na West Endu v Londonu, je režiral Jug Radivojević, v predstavi pa nastopa 41-članska zasedba.

Romantično zgodbo, polno optimizma in življenjske energije, pripovedujejo vrhunski glasbeniki in plesalci. V ospredju so sanje enega dekleta iz 70. let in drugega iz 90., zanimivo nasprotje, ki skozi glasbeno zapuščino švedske skupine ABBA že več kot 15 let navdušuje gledalce širom sveta. Različne uprizoritve po svetu si je v več kot 40 državah in 170 mestih do danes ogledalo prek 54 milijonov gledalcev. 

Vrhunska igralska in glasbena zasedba je zagotovo poskrbela, da je bila slovenska različica muzikla takoj razprodana za vse prve razpisane predstave.