Poreč 2016: Winning is just the beginning!

Poreč 2016: Winning is just the beginning!

Odprto svetovno prvenstvo zveze ESDU se je letos ponovno odvijalo v športnem centru Zelena Laguna v Poreču. 7000 plesalcev z vseh koncev sveta se je zadnji teden maja družilo, plesalo, tekmovalo, plavalo, zabavalo .... Klasični balet, jazz, step , musical, hip hop ...

Med najuspešnejšemi so bili ponovno slovenski plesalci plesne šole Mojce Horvat, ki so kar desetkrat stali na stopničkah (praktično v vseh kategorijah, v katerih so nastopili), od tega s kar šestimi zlatimi medaljami! S tem so ubranili naslove, ki jih branijo že več kot dvajset let.

Mladinci pa so z udarno točko THE GUN pometli tudi s člansko elito in v prestižnem tekmovanju Starnight izmed vseh kategorij zasedli tretje mesto.

Vse koreografije in kostumografijo je ustvarila Mojca Horvat, ki se te dni sicer intenzivno ukvarja z obnovitvenimi vajami za musical hit Mamma Mia in pripravami na letno produkcijo svoje plesne šole.

Kaj pravi Mojca Horvat o svojih plesalcih? 

»Moji plesalci so nekako že kar navajeni zmagovati. A kljub temu tekmovanje v moji šoli ostaja zgolj motiv za učenje, napredek, vztrajnost ... zmagovalne stopničke nikoli niso cilj. Plesalcem poskušam skozi šolsko leto zadajati naloge, ki so jih je zmožni realizirati, tako da je na koncu vsak zadovoljen sam s sabo, da na nastopu ali tekmovanju uživa. Nekateri imajo boljše fizične predispozicije, drugi so boljši igralci ... vsakomur poskušam najti pravo mesto in trenutek na odru, da lahko na svoj način zablesti.

Nihče ni številka.

Treniramo do zadnjega, tisti »final touch« prinese pravo zadovoljstvo, ko se lahko usedem med publiko, prekrižam noge in končno tudi jaz uživam.«

Oglejte si foto utrinke s tekmovanja