V plesni šoli dogaja!

V plesni šoli dogaja!

V plesni šoli dogaja!

V preteklih mesecih v ljubljanskuh domovih za upokojence, na Dunaju, v Riminiju ... septembra pa kar na – Madagaskar

V Plesni šoli Mojca na Dolenjski Cesti 115a so celoletne plesne vaje namenjene vsem generacijam, prav tako pa tudi naši presežki – tekmovanja, nastopi, muzikali... Omenimo le nabolj odmevne:

Upokojenci bi še kar plesali

Številni dobrodelni nastopi za otroke v predprazničnem novoletnem času so mi porodili idejo, da bi del plesnega veselja namenili tudi vse prevečkrat prezrtim – ostarelim. Idejo in program sem v začetku decembra poslala ljubljanskim domovom za starejše občane ... Odziv je bil neverjeten! V 24 urah smo zapolnili vse termine naše božične turneje, tiste, ki nisp prišli na vrsto, pa smo obiskali spomladi. Po nastopih smo na koncu z upokojeci seveda tudi zaplesali: v Trnovem, na Bokalcah, v Črnučah, na Taboru, na Fužinah, v Šiški, v Vnanjih Goricah ... in prav povsod smo morali obljubiti, da še pridemo.

Po zlato na Dunaj in v Rimini

Tekmovalni duh seveda vlada tudi med plesalci, ki smo si na policah dvorane na Dolenjski cesti uspehe preteklih 30 let ovekovečili z okoli 150 pokali s svetovnih in evropskih prvenstev. Zato vedno iščemo nove izzive – letos pri zvezi EEA, ki pod okriljem Unesca združuje umetniške-profesionalne zvrsti plesa in folkloro. Prvenstvi na Dunaju in v Riminiju sta bili za soliste in skupine izjemno uspešni (5 zlatih za skupine!), poleg pokalov pa so plesalci tokrat s seboj prinesli tudi veliko novih vtisov, saj smo si Dunaj in Rimini privoščili tudi kot turisti.

Letna produkcija - presenečenje

Po tradiciji se od plesnega šolskega leta poslovimo v Španskih borcih z najboljšimi koreografijami cele sezone. Prijetno, skoraj družinsko vzdušje, pa je letos dobilo še čudovit epilog. V popolni tajnosti so mi nekdanji plesalci pripravili čudovito presenečenje. Po končanem uradnem programu so v »Špancih« dobesedno zasedli oder (bilo jih je skupaj s sedanjo prvo člansko skupino vsaj 50) in odplesali eno mojih najuspešnejših koreografij, tako brezhibno in odlično, kot da je bilo včeraj!

Madagaskar 

Večji del priprav, avdicij in koreografije za musical Mamma Mia je nastal pri nas na Dolenjski cesti, a po štirih letih tudi Mamma počasi izgublja svojo plesno sapo ... Čas je za kaj novega, svežega!

Že od junija dalje nastaja na Dolenjki in v Špas teatru nov družinski muzikal Madagaskar, ki združuje sanjsko ekipo: poleg naših izkušenih plesalk – pevk (Tina, Maša, Ika, Nina, Neža, Ula, Lea, Danaja) tudi zveneča imena (Irena Yebulah, Jan Bučar, Gašper Rifat, Nejc Simšič ...) Obenem pa smo v letošnji program šole vključili tudi »Mali Madagaskar«, ki ga pripravljajo naše mlajše skupine v sodelovanju z ljubljanskim živalskim vrtom.

Pridite, poglejte, vključite se  ... prav živalsko bo!