Tekmovanja

Tekmovanja

Tekmovanja

Tekmovanja

Tekmovanja

Plesalci Mojce Horvat že 25 let vedno znova ubranimo naslove na različnih svetovnih in evropskih tekmovanjih, pogosto pa zasedemo najvišje stopničke.

Veselje do plesa vedno na prvem mestu

Naj bo ples kultura, šport, rekreacija ali kar vse hkrati, prvo vodilo nam je predvsem veselje do plesa, ki sčasoma postane potreba in pri vrhunskih plesalcih celo način živlenja. V naših plesalcih prepoznamo vztrajnost, voljo in željo po uspehu, zato vsako leto oblikujemo tudi tekmovalne koreografije.

Plesalec je sam svoj inštrument in čeprav ne postane prav vsak plesalec tudi plesni virtuoz, je plesna vadba način, da spoznamo svoje telo, ga kultiviramo in spoštujemo. Vztrajnost, potrpežljivost in znanje so pot do dobre plesne tehnike, a veselje do življenja, gibanja, spreminjanja prostora in sveta nam pomaga ustvarjati nove koreografije. Po svetu hodimo z odprtimi očmi, nenehno se izobražujemo in iščemo neodkrita plesna področja.

Ta težnja k popolnosti nas je pripeljala do številnih naslovov svetovnih prvakov in vrhunskih predstav, saj smo vodilno plesno gledališče na področju muzikla v Sloveniji. A vsi uspehi so prišli sami po sebi, saj nam je ples od začetka do konca predvsem užitek.

Uspešni na svetovnih in evropskih prvenstvih

Nekaj rezultatov, na katere smo še posebej ponosni:

  • Več kot 30 zmagovalnih koreografij na SP in EP, 1990 – 2004
  • Najboljša predstava za Čudežno mesto - Pikin Festival, 2000
  • Posebna nagrada za koreografijo na Dnevih Srbske komedije, Jagodina 2009
  • Najboljša predstava za Chicago, BGD Treazije, 2006
  • Najboljša predstava za Briljantino, Šentjakobsko gledališče, Ljubljana 2007
  • 2001 je Svetovna plesna zveza IDO Mojci podelila naziv Koreograf leta
  • 2013 Sterijino pozorje Novi Sad: Sterijina nagrada za koreografijo za muzikal Zona Zamfirova